Extra

 

"Zondagmiddag, 14u. Aan het jeugdlokaal in de dreef in Leut is het een gezellige drukte.

Leiding maakt zich klaar, leden wachten vol ongeduld. En dan is het zover,

iedereen wordt bij mekaar geroepen en JONG LEUT gaat weer van start."

 

JONG LEUT is een parochiale jeugdvereniging, opgericht in 1988. Kinderen kunnen er vanaf 6 jaar (1e leerjaar) terecht in één van de 5 afdelingen. Om de twee weken is er een activiteit wat zowel een bosspel, een tocht, een quiz of een knutselactiviteit kan zijn. Hierbij vinden we het vooral belangrijk om originaliteit en groepsverbondenheid centraal te stellen. Elk jaar wordt er ook gewerkt in een jaarthema om de kinderen op een speelse manier een aantal waarden bij te brengen. Als afsluiter van een werkjaar gaat Jong Leut ook elk jaar op kamp. Dit is 10 dagen samenleven en ravotten op een grote weide, slapen in tenten, wassen in kommetjes en heeeel veel spelen.
Al deze dingen worden grondig uitgewerkt en gedragen door een enthousiaste leidingsploeg, ondersteund door een ervaren begeleidingsploeg. Samen streven we naar een goede samenwerking tussen leden, leiding, ouders en andere sympathisanten. Daarom organiseert Jong leut ook jaarlijks een aantal activiteiten om zich op een positieve manier te tonen en om af en toe ook wat extra geld in het laatje te brengen. 
We hopen hierbij dat jullie nu wat meer over Jong leut zijn te weten gekomen en wie weet zien we mekaar op één af andere gelegenheid!